Interactiv

Am decis ca pe o scurta perioada de timp sa raspund intrebarilor cititorilor care nu au gasit raspunsul in aceste pagini sau inca au nelamuriri in domeniu. Pentru aceasta va invit sa folositi forma de Contact

Wednesday, October 31, 2007

Noua oferta Romtelecom

Noi romanii am fost dintotdeauna pusi pe glume. Asta tind sa cred ca vrea sa ne arate si Romtelecom prin noua sa oferta facuta prin celebrul ClickNet. Sau poate gresesc. Ramane la aprecierea voastra, a cititorilor. O vorba din Biblie spune ca "cei din urma vor fi cei dintai". Dar cand?

In mod sigur Romania nu a fost luata in calcul atunci cand a fost scrisa Biblia. Sau nici nu s-a putut imagina ca vom ajunge in situatia de a ne fura singuri caciula. In plus ne place sa ne imbatam cu apa rece si sa credem ca tot ce zboara se mananca.

In felul acesta, cei care au puterea financiara profita de pe urma noastra iar noi suntem fericiti. Am sa va spun de ce vad lucrurile in felul acesta. In mod normal merg pe ideea de a privi in ograda mea. Dar ce sa fac daca am ajuns in ograda altuia si am vazut...

Ramanem tot pe ultimul loc in Europa in cele mai multe privinte. Doar poate ca infractionalitate sa mai saltam un pic nasul si noi. La fel imi apare mie personal si noua oferta de date facuta de Romtelecom. Mentionez ca sunt doar date in oferta. Adica doar internet mai pe romaneste.

Si ca dovada, am sa va arat oferta gasita pe internet. Si iata si alt website. Am sa va mai spun doar, ca am vazut personal in Paris oferte asemanatoare cu a Romtelecom chiar mai bune decat cele gasite pe Excite.fr. Si sa nu uitam ca au alt nivel de trai. Oare sa fie al nostru mai ridicat?

Si daca cineva nu ma crede, este liber sa mearga in Place de la Republique colt cu Bulevardul Magenta, cum mergi catre Gare du Nord, pe partea stanga si va descoperi ceva asemanator. La numai 29,95 de euro, telefonie nelimitata, + TV cu peste 200 de programe si date la 28 Mbps.

Da, ofera gratuit un TV, peste 200 de programe, si date la 28 (douazeci si opt) Mbps. Nu mai pun problema telefoniei care este nelimitata. Si totul pentru 29,95 cu TVA inclus. Da, cu TVA inclus. Stau si ma intreb, la noi chiar nu exista concurenta?

Sau merg mana in mana cei care lucreaza in domeniu pentru a lua banii omului degeaba? Ati incercat sa faceti un calcul sa vedeti cat platiti pentru ofertele promotionale prin care primesti un calculator sau un laptop "gratuit"? La ce pret ajuneti sa le platiti?

Daca iti cumperi obiectul in rate, ai sanse sa iesi la un pret mai bun cu el avand in vedere ca are un procesor de 1,6GHz (la calculator) pe care il gasesc depasit de mult si sa platesti si internetul in acelasi timp. Norocul lor ca inca nu mai ofera nimeni 6Mbps in Romania. Mult nu?

Sa nu mai punem problema ca ne este oferit un produs foarte depasit avand in vedere ca este vorba de domeniul IT unde lucrurile se misca mult mai repede chiar decat mintea celor care au facut oferta.

Este drept ca nu pot fi acuzati ca au oferit un produs expirat ci doar depasit moral. Si pentru un cunoscator in IT dovada este clara pe site-ul lor. Dar probabil au crezut ca se vor mai gasi indivizi sa se bucure in nestiinta lor. Sper insa ca romanii mai pot inca sa gandeasca si sa invete sa aleaga.

Nu mai pot sa ma gandesc la faptul ca pentru telefonie si "Dolce" deja ne percep alti bani care in ofertele de afara nu se mai regasesc separat dupa cum puteti vedea. Si daca nu credeti inca, cei care stiu o limba straina, sunt invitati sa caute singuri.

Rezultatele pot fi dezastruoase pentru Romtelecom care se afla in situatia de "lider" in acest moment, in ceea ce priveste ofertele. Stau si ma intreb, concurenta interna, pe cand va veni cu o oferta "si mai buna"?

Imi doresc sa vad fiecare roman facand alegerea corecta pentru ca cei care incearca sa ne insele sa inteleaga ca nu se mai poate si sa intre cu ofertele in randul lumii catre care tindem cu totii, a Uniunii Europene. Sa nu mai fim mereu ultimii la toate capitolele si sa nu mai fim bataia de joc a celor care dispun de putere financiara.

Sper de asemeni, ca cei care se ocupa de marketing in Romtelecom sa nu imi poarte pica pentru acest foarte scurt articol, cred ca deja au incasat primele aferente pentru ce i-a dus capul, astfel incat nu ar fi cazul sa-si faca probleme de constiinta pe care foarte probabil nu o au.

No comments: