Interactiv

Am decis ca pe o scurta perioada de timp sa raspund intrebarilor cititorilor care nu au gasit raspunsul in aceste pagini sau inca au nelamuriri in domeniu. Pentru aceasta va invit sa folositi forma de Contact

Monday, October 22, 2007

Fii in top in motoarele de cautare

Din ce in ce mai greu acest lucru, totusi nu imposibil. In functie de limba in care te exprimi acest lucru poate fi mai usor sau mai greu. In Romania e mai simplu pentru ca nu sunt atat de multe site-uri la concurenta.

Si totusi am urmarit asa zisele directoare romanesti si nu am vazut nici macar unul din ele sa iasa in evidenta in mod deosebit. Probabil ca nu exista nici interesul, concurenta este mica, iar acestea sunt gratuite si atunci este normal.

Dar nu vreau sa critic pe nici unul din cei care au creat aceste directoare. Mai mult de atat, am subscris si eu la majoritatea dupa cum puteti vedea pe pagina. E normal sa vrei sa ai linkuri pe website sau blog, asa ca fiecare isi alege modul cum apare online.

Catre altceva imi indrept atentia astazi si anume catre cei care vor un traffic mai mare, care au pagini in engleza in general. Acestia se confrunta cu probleme mai mari pentru a iesi in evidenta. Dar indiferent de cine este vorba, ca prima importanta este continutul.

Cateva cuvinte despre Google. E interesat de continut, ceea ce e nou e scos in evidenta. In plus, Adsense si Adwords ajuta la trafic si le puteti folosi. Sunt foarte putini oameni la noi care sa foloseasca alt motor de cautare. Zona asta ar fi baza de interes si are multe oportunitati.

Un blog sustine foarte bine un website si ofera trafic. Dar asta o stiu toti. Si e valabil pe toate motoarele de cautare. Dar pentru un website in engleza lucrurile se complica putin. Acolo concurenta este mult mai mare. Si atunci, conteaza foarte mult SEO.

Dar si aceasta poate fi ceva infim. Ai nevoie de mult mai mult pentru a iesi in evidenta. Si marii programatori stiu. Motoare de cautare sunt multe dar trebuiesc luate in calcul cel putin primele sase ca marime si importanta.

Acolo trebuie sa actionati. Creati asa numitele "Gateway" sau "doorway" pentru fiecare cuvant cheie in parte pe fiecare mare motor. Daca ai 5 cuvinte cheie, ar trebui sa ai 30 de gateway. Asta iti va asigura un loc pe prima pagina.

Mai multe detalii puteti obtine si singuri cautand "gateway pages" pe internet. Nu vreau decat sa va explic ce se poate face. Aveti insa grija ca acestea pot fi realizate la limita legalului. Si ca ajutor puteti folosi WebPosition4.

Ca prim pas, iti poti crea pagina personala unde ai posibilitatea si adaugi linkurile acolo. Au cam toate motoarele aceasta optiune. Asta te ajuta sa spunem, sa fii indexat. Mai utilizate la noi sunt Yahoo, Google si MSN. Si au toate aceste facilitati.

Toata lumea se foloseste pentru a obtine trafic de website-uri bine cotate in Alexa.com, cum ar fi Facebook sau MySpace, creand conturi, postand linkurile acolo si dialogand cu ceilalti. Nu sunt de omis nici posibilitatile oferite de un forum.

Semnati pe diverse forumuri, postati comentarii sau intrebari si cereti ajutor, puneti linkurile acolo si veti obtine trafic si de acolo. Stiu ca a crea gateway este o chestiune care necesita niste fonduri. Daca se merita, doar atunci ati putea investi.

Trebuie sa aveti insa grija pe ce server postati aceste pagini. Nu toate la un loc ci separat in functie de motorul de cautare vizat. Daca scrii in engleza, nici nu trebuie sa iei in calcul Romania pentru ca oricum vei aparea peste tot.

No comments: