Interactiv

Am decis ca pe o scurta perioada de timp sa raspund intrebarilor cititorilor care nu au gasit raspunsul in aceste pagini sau inca au nelamuriri in domeniu. Pentru aceasta va invit sa folositi forma de Contact

Wednesday, October 31, 2007

Noua oferta Romtelecom

Noi romanii am fost dintotdeauna pusi pe glume. Asta tind sa cred ca vrea sa ne arate si Romtelecom prin noua sa oferta facuta prin celebrul ClickNet. Sau poate gresesc. Ramane la aprecierea voastra, a cititorilor. O vorba din Biblie spune ca "cei din urma vor fi cei dintai". Dar cand?

In mod sigur Romania nu a fost luata in calcul atunci cand a fost scrisa Biblia. Sau nici nu s-a putut imagina ca vom ajunge in situatia de a ne fura singuri caciula. In plus ne place sa ne imbatam cu apa rece si sa credem ca tot ce zboara se mananca.

In felul acesta, cei care au puterea financiara profita de pe urma noastra iar noi suntem fericiti. Am sa va spun de ce vad lucrurile in felul acesta. In mod normal merg pe ideea de a privi in ograda mea. Dar ce sa fac daca am ajuns in ograda altuia si am vazut...

Ramanem tot pe ultimul loc in Europa in cele mai multe privinte. Doar poate ca infractionalitate sa mai saltam un pic nasul si noi. La fel imi apare mie personal si noua oferta de date facuta de Romtelecom. Mentionez ca sunt doar date in oferta. Adica doar internet mai pe romaneste.

Si ca dovada, am sa va arat oferta gasita pe internet. Si iata si alt website. Am sa va mai spun doar, ca am vazut personal in Paris oferte asemanatoare cu a Romtelecom chiar mai bune decat cele gasite pe Excite.fr. Si sa nu uitam ca au alt nivel de trai. Oare sa fie al nostru mai ridicat?

Si daca cineva nu ma crede, este liber sa mearga in Place de la Republique colt cu Bulevardul Magenta, cum mergi catre Gare du Nord, pe partea stanga si va descoperi ceva asemanator. La numai 29,95 de euro, telefonie nelimitata, + TV cu peste 200 de programe si date la 28 Mbps.

Da, ofera gratuit un TV, peste 200 de programe, si date la 28 (douazeci si opt) Mbps. Nu mai pun problema telefoniei care este nelimitata. Si totul pentru 29,95 cu TVA inclus. Da, cu TVA inclus. Stau si ma intreb, la noi chiar nu exista concurenta?

Sau merg mana in mana cei care lucreaza in domeniu pentru a lua banii omului degeaba? Ati incercat sa faceti un calcul sa vedeti cat platiti pentru ofertele promotionale prin care primesti un calculator sau un laptop "gratuit"? La ce pret ajuneti sa le platiti?

Daca iti cumperi obiectul in rate, ai sanse sa iesi la un pret mai bun cu el avand in vedere ca are un procesor de 1,6GHz (la calculator) pe care il gasesc depasit de mult si sa platesti si internetul in acelasi timp. Norocul lor ca inca nu mai ofera nimeni 6Mbps in Romania. Mult nu?

Sa nu mai punem problema ca ne este oferit un produs foarte depasit avand in vedere ca este vorba de domeniul IT unde lucrurile se misca mult mai repede chiar decat mintea celor care au facut oferta.

Este drept ca nu pot fi acuzati ca au oferit un produs expirat ci doar depasit moral. Si pentru un cunoscator in IT dovada este clara pe site-ul lor. Dar probabil au crezut ca se vor mai gasi indivizi sa se bucure in nestiinta lor. Sper insa ca romanii mai pot inca sa gandeasca si sa invete sa aleaga.

Nu mai pot sa ma gandesc la faptul ca pentru telefonie si "Dolce" deja ne percep alti bani care in ofertele de afara nu se mai regasesc separat dupa cum puteti vedea. Si daca nu credeti inca, cei care stiu o limba straina, sunt invitati sa caute singuri.

Rezultatele pot fi dezastruoase pentru Romtelecom care se afla in situatia de "lider" in acest moment, in ceea ce priveste ofertele. Stau si ma intreb, concurenta interna, pe cand va veni cu o oferta "si mai buna"?

Imi doresc sa vad fiecare roman facand alegerea corecta pentru ca cei care incearca sa ne insele sa inteleaga ca nu se mai poate si sa intre cu ofertele in randul lumii catre care tindem cu totii, a Uniunii Europene. Sa nu mai fim mereu ultimii la toate capitolele si sa nu mai fim bataia de joc a celor care dispun de putere financiara.

Sper de asemeni, ca cei care se ocupa de marketing in Romtelecom sa nu imi poarte pica pentru acest foarte scurt articol, cred ca deja au incasat primele aferente pentru ce i-a dus capul, astfel incat nu ar fi cazul sa-si faca probleme de constiinta pe care foarte probabil nu o au.

Monday, October 29, 2007

Your bonuses - Link gresit

Poate ati observat ca am oferit un link gresit la mesajul anterior. Din graba, am verificat daca linkul functioneza dar nu am fost atent daca este cel pe care trebuia sa-l adaug. Intamplator cineva mi-a trimis un mesaj prin care ma atentiona.

Pe aceasta cale tin sa multumesc si sa ofer linkul care trebuia postat de prima data. Dupa cum am mai mentionat, nu intentionez sa vand nimic pe aceste bloguri ci doar sa ajut pe cei interesati sa invete, sa obtina ceea ce doresc, in mod gratuit.

Dand click pe linkul de mai sus, veti ajunge si la pagina pe care trebuie sa semnati pentru a avea acces la respectivele materiale. Si pentru a va fi mai usor, am sa va spun ca linkul care va intereseaza este scris cu verde.

Veti vedea in partea de jos a paginii un mesaj care spune: "Go here to register free for your bonuses". Indiferent pe ce link veti da click acum, veti ajunge in posesia informatiilor mentionate in mesajul anterior inscriindu-va pe site. Informatiile sunt gratuite.

Thursday, October 25, 2007

Your bonuses

Dupa cum ati observat fiecare marketer ofera diferite bonusuri doar pentru a atrage din nou potentialii clienti pe website. Aceasta este o metoda de a avea traffic si a face vanzari. Se intampla de multe ori ca un vizitator sa nu fie interesat de ce a gasit prima oara.

Sau poate pur si simplu a amanat sa cumpere un produs. Adaugand un bonus il faci pe vizitator sa revina si poate chiar sa cumpere. Veti gasi produse care au deja paginile de vanzare gata create iar voi trebuie doar sa scrieti datele voastre.

Ce alt ajutor mai mare va trebuie? Semnati apoi pe linkul aflat pe Lucreaza acasa! la "oferta", pune produsul tau pe care il promovezi pe acel site si gaseste un hosting pentru paginile tale. O data realizate acestea, deja poti incepe sa aduni bani.

Nu trebuie decat sa ai autoresponderul setat pentru paginile respective. Nu sti de unde sa iei autoresponder si cum sa procedezi? Daca citesti mai cu atentie ai sa descoperi informatii pe cele doua bloguri. Si acesta este gratuit.

Astfel ca investitia ta in a fi online se poate rezuma la plata hostingului. Dar sper sa nu faci greseala sa alegi un server romanesc pentru un website scris in engleza. Citeste informatiile despre trafic oferite pe blog.

Te vor ajuta sa ai mai mult succes online si sa fii indexat de principalele motoare de cautare. Ar trebui sa mai adaug faptul ca toate aceste sfaturi la un loc, va creaza traficul cel mai mare posibil si cea mai buna lista de clienti care va va duce la cele mai bune vanzari.

Monday, October 22, 2007

Fii in top in motoarele de cautare

Din ce in ce mai greu acest lucru, totusi nu imposibil. In functie de limba in care te exprimi acest lucru poate fi mai usor sau mai greu. In Romania e mai simplu pentru ca nu sunt atat de multe site-uri la concurenta.

Si totusi am urmarit asa zisele directoare romanesti si nu am vazut nici macar unul din ele sa iasa in evidenta in mod deosebit. Probabil ca nu exista nici interesul, concurenta este mica, iar acestea sunt gratuite si atunci este normal.

Dar nu vreau sa critic pe nici unul din cei care au creat aceste directoare. Mai mult de atat, am subscris si eu la majoritatea dupa cum puteti vedea pe pagina. E normal sa vrei sa ai linkuri pe website sau blog, asa ca fiecare isi alege modul cum apare online.

Catre altceva imi indrept atentia astazi si anume catre cei care vor un traffic mai mare, care au pagini in engleza in general. Acestia se confrunta cu probleme mai mari pentru a iesi in evidenta. Dar indiferent de cine este vorba, ca prima importanta este continutul.

Cateva cuvinte despre Google. E interesat de continut, ceea ce e nou e scos in evidenta. In plus, Adsense si Adwords ajuta la trafic si le puteti folosi. Sunt foarte putini oameni la noi care sa foloseasca alt motor de cautare. Zona asta ar fi baza de interes si are multe oportunitati.

Un blog sustine foarte bine un website si ofera trafic. Dar asta o stiu toti. Si e valabil pe toate motoarele de cautare. Dar pentru un website in engleza lucrurile se complica putin. Acolo concurenta este mult mai mare. Si atunci, conteaza foarte mult SEO.

Dar si aceasta poate fi ceva infim. Ai nevoie de mult mai mult pentru a iesi in evidenta. Si marii programatori stiu. Motoare de cautare sunt multe dar trebuiesc luate in calcul cel putin primele sase ca marime si importanta.

Acolo trebuie sa actionati. Creati asa numitele "Gateway" sau "doorway" pentru fiecare cuvant cheie in parte pe fiecare mare motor. Daca ai 5 cuvinte cheie, ar trebui sa ai 30 de gateway. Asta iti va asigura un loc pe prima pagina.

Mai multe detalii puteti obtine si singuri cautand "gateway pages" pe internet. Nu vreau decat sa va explic ce se poate face. Aveti insa grija ca acestea pot fi realizate la limita legalului. Si ca ajutor puteti folosi WebPosition4.

Ca prim pas, iti poti crea pagina personala unde ai posibilitatea si adaugi linkurile acolo. Au cam toate motoarele aceasta optiune. Asta te ajuta sa spunem, sa fii indexat. Mai utilizate la noi sunt Yahoo, Google si MSN. Si au toate aceste facilitati.

Toata lumea se foloseste pentru a obtine trafic de website-uri bine cotate in Alexa.com, cum ar fi Facebook sau MySpace, creand conturi, postand linkurile acolo si dialogand cu ceilalti. Nu sunt de omis nici posibilitatile oferite de un forum.

Semnati pe diverse forumuri, postati comentarii sau intrebari si cereti ajutor, puneti linkurile acolo si veti obtine trafic si de acolo. Stiu ca a crea gateway este o chestiune care necesita niste fonduri. Daca se merita, doar atunci ati putea investi.

Trebuie sa aveti insa grija pe ce server postati aceste pagini. Nu toate la un loc ci separat in functie de motorul de cautare vizat. Daca scrii in engleza, nici nu trebuie sa iei in calcul Romania pentru ca oricum vei aparea peste tot.

Wednesday, October 17, 2007

Craiglist

Unul din cele mai cunoscute website-uri din USA este Craiglist. Se spune ca daca apari in el, existi pentru toata lumea. Si chiar puteti sa postati o oferta. Domeniile sunt multiple dupa cum puteti vedea.

Sunt acceptate postari comerciale in "services offered". Un site ce ofera cunoscatorilor de limbi straine si posibilitatea unui serviciu bine platit si nu numai. Se pare insa ca unul din mesajele postate, este drept la alta rubrica, a creat si pentru ei motiv de discutii.

Iata ca se poate si la ei si nu oriunde ci in cel mai accesat loc.



La noi nu ar fi de mirare, sunt mesaje obisnuite, cred ca ati intalnit mereu asa ceva, doar valoarea pretentiilor difera. Oare ce stie sa faca? :)

Vezi articolul de pe Lucreaza acasa din 24.aprilie.2008

Va invit sa vizionati si O oferta deosebita care va fi valabila doar o perioada limitata si este adresata numai cunoscatorilor de limba engleza.

Sunday, October 14, 2007

Free marketing director

In marea majoritate, directoarele americane sunt cu bani. Mai ales atunci cand este vorba despre marketing, in mod sigur cele mai multe cer sume mari pentru a te inregistra. Iar atunci cand dai cautare pe Google sau oricare alt motor, apar primele tocmai cele care percep taxe.

Insa mai sunt si oameni capabili care stiu cum sa faca bani din alte surse pe o pagina web, astfel ca isi permit sa tina un director "for free". Am vazut ca tot mai multi romani au inceput sa se ocupe de marketing asa ca sunt convins ca aceste informatii pot ajuta.

Cei care au ceva mai mult timp online, vor recunoaste cui apartine acest website. Nu vreau sa spun eu pentru ca am gasit romani care au si scris diverse comentarii despre acest cunoscut personaj.

Singurul lucru bun, este faptul ca e gratuit. Si stau si ma intreb totusi pentru cat timp va ramane asa. Deci pentru cei care au un website in limba engleza, este un moment foarte potrivit sa-l faca cunoscut, mai ales daca se ocupa de marketing online sau au ca activitate alte afaceri online.

Am sa va invit sa vedeti un alt site care tocmai se lanseaza acum. Interesanta este grafica si modul de prezentare. Toti ar trebui sa ne dorim ceva interesant si placut, intr-un cuvant atragator. Si ce poate fi mai atragator decat audio si video pe pagina si o grafica buna?

Friday, October 12, 2007

Cauta cu Google

Intamplator am descoperit un mic filmulet interesant de vazut de catre multi utilizatori ai internetului. Mai ales ca majoritatea romanilor folosesc acelasi motor de cautare, Google, dar acum au posibilitatea sa invete sa obtina mai mult.




Sper sa fie tuturor un real ajutor. Posibilitatile acestui motor de cautare ar putea fi chiar mai mari, in functie de ceea ce tastezi in casuta de cautare. Surprize pot aparea si la alte tipuri de cautare.

Realizatorul acestui film ar putea fi un roman. Daca priviti atenti pagina, in partea dreapta apare linkul "Go to Google Romania". Posibil sa sufere insa de o lipsa de cunostinte de limba engleza deoarece filmul pare sa nu aiba sonor.

Sau pur si simplu s-a temut sa isi auda vocea din alte motive. Asa cum stim cu totii multi romani sunt foarte capabili si lucreaza online dar nu toti isi fac cunoscute realizarile lor la noi in tara unde ori nu sunt apreciate ori se incearca furtul.

Am ajuns la concluzia ca intotdeauna e bine asa din cauza grijii unora pentru capra vecinului si de aceea nu pot decat sa-l felicit pe realizator daca intr-adevar este de-al nostru.

In plus, dupa cum puteti observa, printre altele face referire la adsense, ceea ce denota faptul ca e interesat de lucrul online, poate chiar marketing online. Si nu sunt de neglijat nici cautarile pe care le arata in filmuletul sau. Astfel se aduna informatii.

Tuesday, October 9, 2007

OTO

Din cauza lipsei de timp liber am rarit un pic mesajele. Dar sper ca in curand sa revin la vechiul obicei de a posta zilnic. Ma straduiesc sa creez ceva, fapt care imi acapareaza timpul avand in vedere ca este o perioada buna pentru marketing online.

Multi dintre voi poate ati intalnit acest termen. One time offer sau (OTO) este un mod obisnuit pentru marketeri de a-si prezenta un produs si de a incerca sa-l vanda intr-un website in care prezinta posibilitatea de a oferi ceva gratuit.

La fel este si acesta la care puteti semna fara teama. Este interesanta si da posibilitatea de a obtine cam tot ce ai nevoie pentru a-ti vinde produsele in eBuy. In plus, gasiti informatii despre cum sa obtineti trafic si multe altele care de regula nu le gasiti in alte parti.

Si asta pentru ca sistemul eBuy este un pic diferit de celelalte. V-ar putea ajuta sa intelegeti cum sa vinzi la fel de bine in Amazon, sau cum sa ai succes in ClickBank. Pentru ca in realitate, toate acestea se leaga intre ele.

Dar de cele mai multe ori informatii care sa va lamureasca cu adevarat ce si cum trebuie sa procedati sunt mai greu de gasit. In plus, aveti posibilitatea sa obtineti programe care sa va fie de folos in munca online. Nu trebuie decat sa subscrieti.

In momentul in care ati subscris, veti fi transferati catre o alta pagina asa cum v-am mai spus si mai inainte, numita OTO. Nu trebuie sa cumparati nimic, in josul paginii veti gasi linkul pentru a refuza oferta si a ajunge in sectiunea de download.

Si chiar fara sa cumparati ceva puteti deveni afiliati si puteti face publicitate, vanzari si incasa bani din aceasta oferta gratuita. Tot ce aveti de facut este sa va puneti linkul propriu pe care il veti descoperi in zona cu datele personale intr-un e-mail sau pe un blog ori website asa cum deja stiti pentru ca in mod sigur ati mai intalnit asa ceva.

Dar astazi am facut aceasta prezentare pentru a arata si explica celor care nu stiu ce inseamna OTO. Este o strategie folosita in mod frecvent in marketing, in situatia in care oferta este refuzata, se presupune ca la achizitia ei mai tarziu se plateste o suma mai mare.

Este un mod de a castiga ceva in plus uneori. Aceasta oferta insa trebuie sa fie convingatoare, sa aiba produse importante si interesante in componenta. De regula se pun la un loc mai multe produse cu valoare pentru ca din toate, macar unul sau doua sa atraga clientul si in felul acesta sa se realizeze vanzarea.

La prezentarea ofertei OTO se spun mai pe scurt cateva cuvinte despre fiecare produs, urmand ca mai tarziu adiminstratorul acelui site sa revina cu mesaje in care sa prezinte mai pe larg facilitatile acelor programe, sa incerce sa convinga sa cumperi.

Pe scurt, este o adevarata strategie despre care ar trebui sa afle si multi concetateni de-ai nostri in promovarea produselor lor.

Thursday, October 4, 2007

Dizzler


New Giveaway

Dupa cum am mai spus, marketing online este o munca frumoasa si interesanta. Zilnic inveti ceva nou, descoperi lucruri de care altii habar nu au. Periodic apar oferte de programe, carti, video, intr-un cuvant informatii.

O astfel de oferta a aparut de curand cu tot felul de programe si informatii menite sa te ajute sa inveti mai mult despre aceasta lume. Nu rata ocazia de a descoperi noutati in materie accesand noul website aparut.

Doar fiind la zi cu noutatile in materie poti sa realizezi lucruri interesante, sa fii competitiv si sa castigi. Totul este gratuit dupa cum vedeti. Nimeni nu v-a luat bani, toti catre cei care va trimit incearca sa va invete ceva.

Ieri, am dat pe messenger linkul acestui blog pentru a putea atentiona niste amici interesati de noutati in domeniu. Printre cei care au receptionat mesajul a fost cineva care a spus ca asa fac eu bani. Total eronat, sunt destule alte mijloace de a face bani.

Doar cine citeste si este cu adevarat interesat stie cum se fac banii in marketing online. Oameni care stiu sa arate doar cu degetul si sa se intrebe de ce altii pot sunt pe toate drumurile. Numai cine este serios face bani in munca asta. nu fiti din cei care doar arata cu degetul.

Wednesday, October 3, 2007

Stiinta si tehnologie

Asa cum am promis, am venit cu noutati. Va propun sa urmariti un scurt video care mi-a parut foarte interesant. A fost publicat proaspat si avand in vedere posibilitatile ce le ofera in domeniul stiintei si tehnologiei am vrut sa il vedeti.

Dureaza peste sase minute dar merita urmarit

De data ceasta am optat pentru un simplu link pentru a nu ingreuna incarcarea paginii. Zilnic Microsoft ne uimeste cu noutatile. Cam cate posibilitati poate oferi aceasta noua tehnologie? Timpul va putea raspunde.

Noua nu ne ramane decat sa visam deocamdata ce ne-am dori sa incercam sa facem cu acest sistem complex. In partea dreapta a paginii de la You Tube, veti mai descoperi si alte mici video legate de acelasi domeniu.

Tuesday, October 2, 2007

Afaceri sau hobby

Acum doua saptamani, am primit un mesaj de la un marketer care imi reprosa un material scris in engleza. Imi spunea ca pe internet activitatile mele sunt afaceri si nu un simplu hobby. Intamplarea face ca la mine asa este, sau mai bine spus asa a demarat totul.

Si poate ca e mai bine asa. Am reusit intai sa descopar si sa iubesc aceasta munca si abia la urma a ramas partea financiara a activitatii. In felul acesta am ajuns sa transform un hobby, adica petrecerea unor ore online in ceva util.

Stiu ca americanii sunt mai pragmatici, ei pun in primul rand partea financiara si uneori au dreptate, dar noi suntem latini si ei nu stiu ce inseamna asta. In plus cred ca o mare importanta o are faptul de a face ceva cu placere si nu impus.

Nu o data am descoperit ca un om foarte bine apreciat afara, in munca pe care o face, daca este mutat sau este nevoit sa isi schimbe domeniul de activitate, devine un simplu somer, greu de adaptat. Nu acelasi lucru se intampla cu noi.

Noi stim sa facem de toate, viata ne-a fortat sa invatam, sa ne adaptam cerintelor. Acelasi lucru ati putea face si voi, sa invatati ceva nou si util din mers, nu asteptand sa fiti nevoiti. Oricand puteti transforma aceste cunostinte intr-un venit suplimentar.

Dupa aceasta pauza in munca, am revenit si sper sa va ofer noi si interesante materiale, programe si informatii din domeniu. Va invit sa va spuneti parerea, sa lasati mesaje cu ce anume aveti nevoie pentru a reusi, care va sunt golurile pentru a le putea acoperi.

Doar in acest fel veti reusi sa pasiti mai departe. Daca mandria va impiedica sa intrebati, atunci tot ea, trebuie sa stiti ca va impiedica sa reusiti. Nimeni nu s-a nascut invatat. Deci nu e nici o resine sa vrei sa sti.

Marile motoare de cautare, Yahoo, Google, MSN, va ofera mereu noutati, nu ezitati sa alocati 5 minute din timpul vostru liber zilnic pentru ceva interesant si in acelasi timp util. Doar asa puteti sa fiti la curent cu noul si sa faceti noi pasi in aceasta lume.

In ultima vreme, tot mai multa lume intelege ca internetul este cea mai mare sursa de informatie. Si incepe sa o caute. Dar cauta strict ceea ce are nevoie in momentul respectiv. Ce bine ar fi daca ar largi cu 5 minute cautarile.

Din pacate nu toti stiu sa caute. Sau nu sunt indrumati. Oferiti linkul acestui blog unui cunoscut sau prieten si poate veti face un bine. Poate cineva are nevoie de sprijin sau de un venit in plus. Este cea mai buna solutie de a ajuta.

Banii l-ar ajuta mai putin si poate doar pentru moment, insa aceasta poate fi o investitie in timp care poate da un pic de siguranta. Zilnic, tot mai multi oameni sunt atrasi de acest domeniu. Si cei care sunt consecventi reusesc.

Cam toti ati auzit despre tineri care fac bani frumosi online. De ce doar tineri? Asta poate fi o munca pentru orice varsta. Important insa este motivatia si acei tineri care au venituri din munca online sunt bine motivati.

Faceti acest lucru si voi cu siguranta ca daca veti munci veti castiga si veti reusi. Astazi am preferat sa nu dau nici un link ci doar sa va vorbesc despre importanta acestei munci. Maine veti primi din nou informatii utile. Si puteti solicita despre ce va intereseaza.