Interactiv

Am decis ca pe o scurta perioada de timp sa raspund intrebarilor cititorilor care nu au gasit raspunsul in aceste pagini sau inca au nelamuriri in domeniu. Pentru aceasta va invit sa folositi forma de Contact

Sunday, July 22, 2007

Cum se fac banii?

Nu vreau sa ma refer la matritele cu care se tiparesc banii ci la felul in care se pot face bani legal pe internet. Sunt multe de spus dar ma voi limita la un singur aspect astazi. Si toate informatiile pe care le ofer se refera la marketing online.

In primul rand deja ne gandim la un website in care ne prezentam oferta online asa cum putem vedea zilnic si in magazinele virtuale de la noi. Bun veti spune, dar cum atrag clienti?

Publicitatea online este unul din aspecte. Publici website-ul in care vinzi. Dar nu e de ajuns. Dimpotriva. Pana vei ajunge sa fi indexat de motoarele de cautare trece timp indelungat in care tu pierzi bani daca nu ai vanzare.

Si atunci cum procedezi? Incepi prin a trimite un e-mail prietenilor. Dar cati prieteni ai si cati vor cumpara de la tine? Cati din ei au nevoie de produsul tau? Prea putini pentru vanzarile tale. Si atunci cauti o solutie.

Creezi un website unde oferi ceva gratuit in schimbul adresei de e-mail si a numelui celui care subscrie. Ai sa spui ce sa ofer eu care vreau sa fac bani, deci sa vand? Raspunsul e simplu. O carte, un software gratuit mai nou si mai putin cunoscut.

Orice, intr-un cuvant, oferi informatie pe care la randul tau o obtii gratuit. Probabil deja te-ai intrebat, bine, dar ce fac eu cu numele si adresa de e-mail a respectivului ca nu face doua parale cum se spune pe la noi... Eu vreau bani...

E mai simplu decat iti imaginezi. Intre cei care au subscris pentru oferta ta sunt potentialii clienti carora tu le poti vinde produsul tau. Nu-ti ramane decat sa le trimiti un mesaj in care sa le faci cunoscut produsul tau.

Este de ajuns sa vinzi produsul tau unui procent mic, sa spunem 3-4% din clientela adunata prin subscriere si la 1000 de oameni carora le trimiti un e-mail tu ai deja 30-40 de vanzari. Acesti oameni, pot atrage dupa ei altii si astfel vanzarile cresc.

Nu cautati sa adunati tot oceanul, multumiti-va doar cu picaturi care sunt mult mai valoroase. Banii se aduna treptat, veti vedea, mai ales ca o afacere online este mult mai usor de mentinut pe linia de plutire, costurile sunt minime, aproape inexistente.

In munca online se practica foarte mult crearea de liste de subcriere de genul List Hero. Aici iti poti crea o lista dar ideal este ca acel website sa fie creat de tine. In felul acesta beneficiezi de mult mai multe avantaje decat iti imaginezi.

Avand un astfel de website creezi propria lista, trafic, publicitate, bani din adsense, din PPC (plata pe click) si multe altele. Deci numai avantaje. Si totul plecand de la un lucru care pare banal si fara importanta, sa dai un dar, ceva gratuit.

Si toata afacerea online se poate realiza intr-un mod automatizat. Dar despre asta cu alta ocazie.

No comments: