Interactiv

Am decis ca pe o scurta perioada de timp sa raspund intrebarilor cititorilor care nu au gasit raspunsul in aceste pagini sau inca au nelamuriri in domeniu. Pentru aceasta va invit sa folositi forma de Contact

Sunday, November 2, 2008

Cum se cauta pe net

Zilnic vad oameni care nu stiu sa caute pe internet. Astazi voi incerca pe scurt sa explic cateva lucruri pentru a fi mai usor multora.

Vrei sa creezi un site sau un blog si nu sti cu ce program. In primul rand, blogurile sunt gratuite in marea lor majoritate, asa cum este si acesta, sunt gata create si trebuiesc doar personalizate si apoi scrise articolele. La fel sunt si multe programe de creat site-uri online, totul este sa sti cum sa le gasesti si apoi alegi.

La noi, majoritatea romanilor folosesc motorul de cautare oferit de Google. Daca va uitati bine atunci cand deschideti pagina vedeti sub casuta unde scrieti cuvintele de cautare niste posibilitati. De exemplu, "pe web", "pagini scrise in limba romana", "pagini din Romania", etc. Bifati pe rand acele posibilitati cand cautati, veti descoperi rezultate diferite.

Doar luand acelasi motor de cautare, Google, veti vedea ca are pagini pentru fiecare tara, oferind in acest fel rezultate pentru zone. V-am dat linkul pentru Romania, aici il veti vedea pe cel pentru USA si daca verificati solicitand aceeasi cautare, veti avea rezultate diferite.

Al doilea pas ar fi sa folositi si alte motoare de cautare cum ar fi Yahoo, Excite, AOL, Altavista, MSN, Live, Lycos, etc... Si acolo, pentru aceste cautari veti descoperi rezultate diferite. Acest lucru este foarte important atunci cand cauti un software. Fiecare firma si producator isi promoveaza in mod diferit produsul. Fiecare se adreseaza zonei care il intereseaza in mod deosebit, astfel incat, noi romanii fiind putin in afara ariei lor de interes, se poate sa nu apara multe din produsele oferite.

2 comments:

avram said...

Cel mai bine e sa cauti pe google..eu asta fac inainte sa ma apuc de o treaba gen crearea de siteuri sau bloguri..in general gasesc pe forumuri cam tot ce am nevoie....

Anonymous said...

Se pare ca de la o vreme au disparut optiunile de cautare din Google, cauta "pagini scrise in limba romana" si "pagini din Romania". Oare cum se poate da de ele? Erau niste chestii foarte utile..