Interactiv

Am decis ca pe o scurta perioada de timp sa raspund intrebarilor cititorilor care nu au gasit raspunsul in aceste pagini sau inca au nelamuriri in domeniu. Pentru aceasta va invit sa folositi forma de Contact

Wednesday, August 22, 2007

Motoarele de cautare, schimbare de strategie

Cum e si firesc, cei care detin controlul cauta mereu posibilitati pentru schimbari. Astfel ca motoarele de cautare isi schimba strategiile in ceea ce priveste Ads-urile. Lupta se duce intre Microsoft, Google si Yahoo asa cum deja ne-am obisnuit.

Despre conferinta de la San Jose, California si felul in care se vor derula lucrurile, ati putea citi in informatiile oferite direct de la sursa. S-ar putea sa va intereseze. Avand in vedere ca este luna august voi lua o mica pauza la care toti avem dreptul.

Voi reveni cu noi informatii la mijlocul saptamanii viitoare. Si sper ca pe parcurs sa va ofer si informatii la cerere, atunci cand vor exista solicitari.

Sunday, August 19, 2007

Search engine strategys

Un website va ofera informatii de ultima ora in ceea ce priveste stategiile motoarelor de cautare, unde puteti afla noile evenimente care au loc in lume, evenimente care din pacate pe noi ne ocolesc din cauza lipsei noastre de interes.

Interesant si de apreciat modul in care lumea participa la aceste conferinte. Puteti vedea cateva video pe aceasta pagina. Tot in ceea ce priveste motoarele de cautare, vreau sa va prezint o organizatie care ajuta la promovarea in marketing.

Despre optimizarea afacerilor online aveti multe de inavat de la Omniture. Au un mod serios de a prezenta lucrurile si ceva resurse care sa va ajute cu adevarat in munca online. Si o ultima pagina pe azi despre Google Analytics.

Saturday, August 18, 2007

Competitia se accentueaza

Dupa miscarile mai marilor in lumea internetului, iar aici dupa cum stiti este vorba de Yahoo, Google si mai nou Microsoft prin achizitiile facute, asa cum era de prevazut competitia se accentueaza. Dar intai sa vedem ceva stiri oficiale.



Doar saptamana trecuta Yahoo a inaugurat un centru de calitatea traficului si deja Google anunta acelasi lucru pentru stoparea fraudei pe click. Eu personal cred ca metode de frauda vor exista mereu. Noroc mare ca romanii nu prea isi bat capul cu domeniul asta deocamdata.



Din nou Microsoft, de data aceasta cu Google vor cauta sa ofere ajutor medical si informatii medicale online. Este cunoscut faptul ca 90% din utilizatorii de internet folosesc produsele Microsoft. Cate procente de utilizatori va mai castiga saracul Bill cu aceasta oferta?

Friday, August 17, 2007

Video pe web

Conform statisticilor oferite de Alexa.com, You Tube devine mai popular ca Google. Iata ca oamenii sunt foarte interesati de video online. Si e normal deoarece ofera distractie si informatii intr-un mod mai placut si mai usor de retinut.

Un alt website despre video este Truveo. Dezvoltat din 2005 de catre AOL, ofera o larga varietate de imagini. Mai putin cunoscut la noi datorita faptului ca nu suntem utilizatori ai AOL si avem mai putin contact cu sistemul.

Totusi acest website este realizat intr-un mod profesional si ofera multe oportunitati. Oricine poate adauga un film creand un cont. Dar ce este mai interesant, ofera o lista completa cu cele mai populare pagini web unde sunt stocate imagini video.

Thursday, August 16, 2007

Concurenta

Inca o data Microsoft arata ca este o firma care poate si de aceea se implica. Concurenta cu Google si Yahoo nu este posibila pentru oricine dar Microsoft nu e de neglijat. Iata ultimele stiri.



Pe viitor ne asteptam la noi facilitati in advertising online si la o lupta mai acerba intre cei trei. Dupa parerea mea, Microsoft a ales foarte bine sa se implice pentru micile afaceri online pentru ca in definitiv de acolo ies banii.

Oricat ar parea de mici castigurile raportate la o persoana sau la o mica afacere, sa nu uitam numarul celor care vor continua sa investeasca facand astfel sa creasca substantial veniturile celor de la Microsoft.

Ar mai fi de asteptat in viitorul apropiat raspunsul celor de la Google si Yahoo care, asa cum este si normal, isi simt deja amenintate pozitiile. Dar inainte de asta asteptam sa vedem ce ofera concret Micorsoft.

Wednesday, August 15, 2007

Flash tools

Un bun software pe care il puteti folosi in munca voastra este A4Desk. Este vorba de sistemul flash cu care puteti crea usor in Windows si nu solicita mari resurse. Este vorba de un Web Site Builder, Menu Builder, Music Player, Maps, Photo Gallery, Web Site Samples.

Toate acestea le puteti folosi ca trial pentru a crea ceva, pentru a va obisnui cu astfel de programe. Veti avea posibilitatea sa descoperiti ca sunt foarte interesante, au o multime de posibilitati si ceea ce e mai important, da la orice website un aspect placut.

In plus, acum cu ajutorul celor de la Bravenet unde puteti subscrie si beneficia de o multime de facilitati inclusiv financiare, aveti toate aceste posibilitati despre care v-am vorbit la un loc si multe altele.

O data ce ati semnat aveti la dispozitie si un free website pe care sa-l folositi asa cum doriti. Chiar daca nu stiti nimic despre programare, aveti tot ce va este necesar pentru a reusi in munca online.

Monday, August 13, 2007

Cum iti supraveghezi munca

Ati reusit sa creati un website si se afla deja postat pe internet. Sa nu credeti ca ati terminat munca. Oricand acesta poate suferi deteriorari. Si este bine ca si tu sa sti acest lucru pentru ca poti sa pierzi timp, clienti, bani.

Sunt cateva posibilitati de a supraveghea functionarea fara sa fi nevoit sa o faci personal pentru ca in cazul asta ti-ai pierde tot timpul. Poti cumpara un software sofisticat pe bani frumosi sau poti apela la un specialist online.

Sunt posibilitati in functie de ceea ce va doriti. Dar as vrea sa va ofer o solutie simpla si gratuita de monitorizare. Este chiar avantajoasa pentru faptul ca pe un singur acont creat gratuit poti solicita supravegherea mai multor URL-uri.

Va ofera testare la fiecare ora, un raport statistic saptamanal, alerte pe e-mail, alarme privind protectia. In plus va pune la dispozitie diferite informatii interesante despre SEO, noutati din domeniu marketing online.

Optand pentru o astfel de solutie ai mult mai mult timp liber pentru munca ta. In principiu, munca online se poate realiza si de unu singur dar cel mai indicat atunci cand te dedici acestui domeniu sa iti gasesti un ajutor pentru ca in doi e mai eficient si mai profitabil.

Sunday, August 12, 2007

O explozie de trafic

Cine nu vrea o explozie de trafic in website? Iata o cale care va poate ajuta. Este o invitatie de a subscrie pentru a putea primi informatiile necesare. Lansarea oficiala a acestui website va avea loc abia pe 22august, dar pana atunci e important sa fiti pregatiti.

Exitexplosion.com reprezinta o sursa de traffic si un interesant model de advertising. Aveti posibilitatea sa va creati propriile Ads-uri care sa fie postate in alte website-uri ceea ce nu este deloc de neglijat. In plus, este un mod de a va face cunoscuti.

Veti putea sa invatati pe viu ce inseamna sa lucrati online si veti descoperi un mod mai nou de abordare in marketing. Veti avea posibilitatea sa fiti la curent cu noutati ce va vor fi oferite prin e-mail de la ceilalti membrii.

In plus daca detineti un cont de paypal puteti sa semnati ca afiliat si sa vindeti un software la care aveti 50% din vanzarile realizate de fiecare din voi. Detaliile despre toate aceste oportunitati le aflati mai pe larg doar accesand pagina.

Saturday, August 11, 2007

Popular SEO tools

Sunt multe website-uri pe internet care va ofera gratuit diferite unelte de lucru online si sunt utile pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine cum functioneaza fiecare din ele fara a fi nevoiti sa va incarcati calculatorul cu programe.

De asemenea va informeaza despre cum se comporta creatia voastra, daca linkurile va sunt functionale, va arata cum citeste un robot, ce anume retine de pe pagina respectiva putand intelege mai usor sistemul de functionare al acestei industrii.

Puteti verifica popularitatea unui link in Google, Yahoo si MSN, functionarea linkurilor reciproce si multe altele pe care le descoperiti vizitand pagina. Am sa va ofer astazi pe blog posibilitatea de a va verifica webrank-ul in Yahoo.

Friday, August 10, 2007

PDF

Toata lumea foloseste in calculator Adobe. Este drept ca majoritatea doar sub forma de Acrobat. Sunt multe programe create sub aceasta sigla si trebuie sa recunosc faptul ca sunt foarte utile dar pentru noi, romanii de rand, multe din ele sunt si foarte scumpe.

Insa mai exista si alte programe care creaza carti si astazi vreau sa va prezint un website care are o oferta foarte interesanta. Veti invata cum sa folositi PDF-ul pentru a produce bani pentru ca asta este scopul principal. In plus, veti descoperi si alte programe gratuite.

Singurul lucru pentru a avea acces la toate programele este sa va creati un cont gratuit pe aceasta pagina iar restul il veti descoperi singuri. Pas cu pas veti invata cum sa faceti bani. Tot ce trebuie sa investiti este timp deoarece nu va lucra nimeni in locul vostru.

Thursday, August 9, 2007

Rezultate rapide cu SEO

Toata lumea vrea cat mai bune rezultate online. Dar cum e mai bine sa procedezi ca sa reusesti acest lucru? Am sa va spun eu, e foarte simplu. Primul pas pe care il faci este sa experimentezi in SEO. Si cel mai simplu si eficient mod este nu pe un website unde e mai greu de modificat ci pe un blog.

Da, blogul este cea mai simpla si eficienta metoda de a experimenta si de a invata SEO. Creand un blog, ai avantaj din toate punctele de vedere. Este un mod de a crea trafic pentru un website, ai posibilitatea sa expui zilnic un comentariu pe care il poti verifica din punctul de vedere al impactului asupra diferitelor motoare de cautare.

Vei descoperi ce cuvinte sunt mai bune de utilizat, ce anume cauta oamenii, ce scot in evidenta motoarele de cautare. Un blog iti personalitate si posibilitatea sa atragi exact o anumita categorie de oameni carora te adresezi si pe care sa-i indrumi catre produsul tau pe care vrei sa-l promovezi.

Este un sistem gratuit si usor de utilizat de catre toti. Intotdeauna poate reprezenta un mod de a petrece timpul in mod placut si eficient. In plus, motoarele de cautare sunt mult mai atrase de bloguri pentru ca ele contin mereu informatii noi.

Google are si el dupa cum probabil stiti blogger, chiar acest sistem in care expun si eu si pe care il poate utiliza liber orice persoana interesata. Dar vreau sa cititi si parerea unor specialisti in SEO si de asemeni sa descoperiti ce anume preocupa si pe altii in domeniul optimizarii accesand forumul de specialitate.

Wednesday, August 8, 2007

Ar putea fi Google in pericol?

Au existat in ultima vreme ceva zvonuri despre Microsoft. Se pare ca au devenit realitate chiar daca nu au fost corecte. Intrebarea pe care am putea sa ne-o punem se refera la posibilitatea de a fi amenintata pozitia lui Google in urma acestei colaborari.

Dar sa urmarim stirile si sa lasam timpul sa raspunda acestor probleme. Oricum ar fi, e bine daca ati continua sa supravegheati si miscarile viitoare ale celor doi grei reuniti, Microsoft si Ask.com.

Dupa cum putem vedea pe Alexa.com, Microsoft.com se afla in primele 20 de website-uri ca trafic rank in timp ce Ask.com, care are si el o multime de oportunitati interesante este putin mai jos, pe locul 174.

Sa ne gandim doar la puterea financiara a primului si la oportunitatile oferite de cel de-al doilea. In plus crearea unei pagini de cautare in diferite limbi cum a procedat Google pentru cresterea numarului de utilizatori si un adsense propriu ar putea crea o competitie interesanta pe viitor.



Si cum colaborarea deja a luat fiinta, trebuie sa ne imaginam ca planurile sunt deja facute urmand a fi doar puse in aplicare. Vom fi pusi oare in situatia de a invata alte metode de optimizare pentru a avea succes?

Tuesday, August 7, 2007

Surf for traffic

Veti intalni foarte des aceasta expresie in marketing. Este vorba despre website-uri in care fiecare marketer isi expune proaspata realizare pentru a putea beneficia de expunere, pentru ca lumea sa vada ce e nou si eventual sa obtina si profituri. Poate plati sau face doar simplu surf pentru a-si asigura expunerea pentru trafic.

Astfel de spatii de expunere exista peste tot si cu tot felul de denumiri care mai de care mai atragatoare, cu diferite conditii de surf si bineinteles cu diferiti timpi. Unele din ele sunt doar pentru simplu surf iar mai nou, au aparut unele in care pentru surf, poti incasa un cent, putand ajunge zilnic la cativa dolari cum este ClickThru.

Sunt apreciate de cei care platesc site-uri ca ts25, Traffic pods, StartXchange Traffic Exchange, pentru ca pot sa isi recupereze banii investiti. Dar acestea sunt doar cateva exemple pe care le-am dat. Sunt poate sute de astfel de website-uri. Singura problema este ca nu accepta pentru expunere decat in limba engleza.

Am convingerea ca daca ar aparea si la noi astfel de website-uri ar avea numai de castigat lumea. O alta solutie de trafic este investitia in e-mailurile platite. Aveti idee cat trafic si ce venituri ofera cel care deschide e-mailuri platite celor care fac advertising? Pot sa va spun ca veniturile sunt foarte mari.

Iar despre sumele incasate de cei care deschid aceste e-mailuri, ce sa spun, sunt derizorii in comparatie cu timpul petrecut pentru aceasta ocupatie. Se pot obtine venituri mult mai mari daca iti creezi un website si vinzi ceva. Nu uitati ca sunt miliarde de oameni care utilizeaza internetul. Incercati sa luati si voi doar o mica parte din sumele vehiculate si nu veti regreta.

Monday, August 6, 2007

Cum sa cresti vanzarile...

Multi dintre voi isi pun poate problema cum sa iti cresti vanzarile. Asta voi incerca sa explic astazi. In urma studiilor efectuate, se pare ca la prima vizita pe site se fac vanzari de 2%. Foarte putin ati spune. Este adevarat insa la a doua vizita vanzarile cresc la 3%, la a treia ajung la 5%, la a patra la 10% iar intre a cincea si a douasprezecea vzita se ajunge la un procent de 80%.

Ceea ce aveti de facut este sa aduceti oamenii inapoi sa va viziteze. Si cum puteti realiza mai usor asta decat trimitand mesaje. Iata ca un autoresponder e minunat pentru acest lucru. Cu un singur e-mail invitati iar cititorii sa va viziteze si sa se transforme in clienti. Intre timp, pentru a nu fi insistenti doar cu un mesaj, e bine sa tineti legatura cu ei informandu-i despre alte oferte.

Si aceste oferte trebuie sa vina de la produsele la care ati semnat ca afiliati. Convingeti pe cineva sa cumpere produsul afiliatului, aveti si voi procentul vostru. Nu rare sunt cazurile in care, in marketing veti gasi oferte cu 100% comision. Acestea sunt realizate in general mai mult pentru a va ajuta sa faceti bani si pentru a-si crea respectivul afiliat o lista mai mare de clienti.

Pentru ca in definitiv voi trimiteti mesajul vostru celor pe care ii aveti deja in lista voastra si in felul acesta, cei care cumpara ajung inevitabil si in lista afiliatului vostru. Iata de ce este foarte normal si necesar ca la produsele vandute de voi sa aveti un link de afiliere. in felul acesta veti fi si voi promovati de catre alti marketeri.

Nu este obligatoriu ca procentul din vanzari sa fie de 100%. Acest procent il veti stabili voi. Puteti lua un bun exemplu de la un PLR sau chiar din clickbank daca aveti sau puteti crea un cont, ceea ce nu este valabil la noi in tara inca. Dar daca aveti pe cineva de incredere afara, lucrurile se pot simplifica.

Astfel ca, daca nu vinzi produsul tau, poti vinde pe al altuia si poti incasa bani ca si cum ar fi al tau. Sa nu uitati ca intotdeauna conteaza si felul in care iti promovezi produsul. Si mereu trebuie sa innoiesti ofertele si produsele pentru a avea succes. Uneori ajunge sa schimbi doar modul de prezentare a unui produs ca sa ai vanzare.

Sunday, August 5, 2007

Video

Unul din oamenii foarte cunoscuti pentru realizarile in ceea ce priveste SEO este Matt Callen. Ieri am primit de la el un mesaj in care imi povestea despre realizarile altui mare marketer si anume, Jonathan Leger si despre felul in care acesta a reusit sa faca $7000 doar din scrierea a cinci articole pe saptamana.

Cam toti am vrea sa avem astfel de realizari. Si uneori nu e nici chiar asa de complicat. Pentru a putea intelege mai bine despre modul in care se poate realiza aceasta cu un program gratuit, a fost creat acest video pe care vreau sa vi-l prezint si voua.

Realizand articole cu continut unic, intotdeauna esti avantajat in lupta cu motoarele de cautare. In plus, folosind si PPC ai posibilitatea sa obtii rezultate notabile in aceasta munca. Iar cum Hipervre este un software de calitate, nu-ti ramane decat sa inveti sa-l utilizezi.

Si nu vad de ce ar fi asa greu cand ai la dispozitie atatea informatii gratuite de care poti beneficia.

Saturday, August 4, 2007

Private Label Rights

Veti intalni adeseori aceasta denumire. Se refera la drepturi de vanzare ale unor produse, fie ca e vorba software, rapoarte in format pdf sau video, intr-un cuvant tot ce contine informatie si se poate vinde.

Marketingul este o industrie nu numai pe piata reala ci si pe cea virtuala. Si veniturile care se aduna anual sunt imense. De aceea, multi marketeri folosesc adesea website-uri in care ofera diverse produse celor din bransa sub diferite forme.

Forma Private Label Rights este folosita pentru a incuraja dezvoltarea si a atrage cat mai multi clienti, pentru a crea o lista de subscriere careia pe parcurs le sunt oferite alte produse noi. La randul lor, cei care subscriu, pot vinde produsele in propriul website la pretul stabilit.

Trebuie sa stiti ca mereu se creaza produse noi mai bune si mai competitive. Si uneori din cei proaspat veniti sunt oameni care pot crea un produs bun, vandabil. Poate va intrebati cum. Astazi am sa va spun doar ca fiecare din voi poate fi creator de noi produse si in scurt timp milionar online.

Ideea de astazi insa, este aceea de a va arata cum se dezvolta marketingul online si de a va familiariza cu noi produse care in Romania nu aveti ocazia sa le intalniti prea des dar care va pot fi uneori foarte folositoare.

Nu va cere nimeni sa cumparati, puteti doar sa subscrieti si sa obtineti produse noi, interesante, sa vedeti ce primiti alaturi de ele si ce simplu este mai apoi sa le vindeti in cazul in care sunteti hotarat sa va ocupati de asa ceva.

Multi probabil isi pun problema ca daca vand un produs cu 7$ nu este o afacere. Ba este atunci cand ai o lista de potentiali clienti si cand, in 2-3 luni poti trage o linie si sa constati ca ai vandut 1000 de produse iar cheltuielile s-au ridicat per total la mai putin de 100$.

Faceti un calcul simplu si veti constata ca am dreptate avand in vedere salariile pe care 90% din romani le au in tara.

Vreau sa va reamintesc si faptul ca folosirea adsense in website va poate aduce un alt venit important. Si nu e greu sa aflati noutati in legatura cu aceasta chiar de la o sursa sigura.

Friday, August 3, 2007

Audio pe web

Vreau sa va ofer o noua posibilitate de a atrage clienti si implicit trafic. Este vorba de o noua solutie de a posta vocea voastra pe o pagina web. Ca intotdeauna, trebuie sa stiti ca oamenii sunt receptivi la nou, asa ca va invit sa folositi si voi. E foarte simplu.




Tot ce trebuie sa faceti, este sa creati un cont, sa sunati de la un telefon si sa inregistrati mesajul dupa care doar copiati codul html in pagina voastra. Simplu, nu? Va urez succes!

Thursday, August 2, 2007

Free Ads

Daca va uitati cu atentie pe pagina, au aparut noutati. Este vorba de Ads-uri pe care le puteti folosi si voi fara sa fiti nevoiti sa aveti cont de Paypal. Simplu, dati click pe bannerul de jos si completati Ads-ul urmand instructiunile.

Acolo unde sunteti intrebati cum vreti sa incasati banii alegeti cealalta varianta, nu Paypal. Astfel ca veti primi banii in CEC. Veti vedea ca aveti posibilitatea sa va setati campania ppc asa cum va avantajeaza.

Dupa ce ati copiat codul html si l-ati introdus in website, nu va mai ramane decat sa faceti la randul vostru publicitate. Este si aceasta o solutie de a va creste veniturile prin atragerea de noi persoane interesate de un trafic si un rank mai bun.

Sau pur si simplu, puteti da click pe unul din cele doua bannere afisate in partea dreapta si va creati campanie ca advertiser sau publisher, asa cum doriti.

Wednesday, August 1, 2007

Informatii sigure

In multe cazuri, pe internet veti descoperi ca exista si informatii care te duc in eroare. De aceea este bine sa sti cum iti alegi sursele. Veti spune, bine dar caut pe Google, Yahoo sau MSN. Sunt de acord cu voi dar ce credeti ca va ofera aceste motoare de cautare? Ce au postat altii.

Asa ca am hotarat sa va propun cateva website-uri de incredere. Si voi incepe cu adsense, ca fiind informatii directe de la sursa. Pentru cei care vor sa stie starea propriului website sau sa vada diferente intre munca lui si a altuia in ceea ce priveste traficul am ales unul din cele mai sigure website-uri pe net.

In ceea ce priveste inscrierea unui website in director web va propun sa folositi DMOZ. Pentru update la bloguri, aveti un ajutor unic in anuntarea motoarelor de cautare. Pentru download software fara riscul de a avea virus, puteti folosi CNet. Obtineti informatii de incredere din orice domeniu accesand Wikipedia.

Astazi cand postez aceste randuri, Blogger se afla pe locul 15 in randul celor mai utilizate website-uri iar Google.ro pe locul 148.