Interactiv

Am decis ca pe o scurta perioada de timp sa raspund intrebarilor cititorilor care nu au gasit raspunsul in aceste pagini sau inca au nelamuriri in domeniu. Pentru aceasta va invit sa folositi forma de Contact

Saturday, February 10, 2007

Un simplu site sau blog

10.02.2007
Postat de Teodor Bita
teodorfedoca@yahoo.com

Citeste pana la capat si vei afla ceea ce poate ca nici nu-ti imaginezi

CUM SA CONSTRUIESC UN SITE SAU BLOG

Aceasta este intrebarea care apare din ce in ce mai frecvent in viata noastra. Suntem in era informaticii si cu totii dorim sa informam lumea despre noi, despre activitatea noastra, despre firma, pentru a atrage mai multi clienti. Sau poate vrem sa vindem produsele noastre mai bine sau chiar online.

Ai un calculator si o legatura la internet si vrei ca timpul petrecut pe internet sa devina profitabil. Atunci ai nimerit locul cel mai potrivit sa inveti sa creezi un site sau un blog.

Este modul cel mai simplu de a incepe o incepe o afacere profitabila. Si asta nu oricum, ci stand acasa si lucrand in pijama la orele care iti convin cel mai mult.

Sunt convins ca multi dintre voi sunteti nemultumiti de venituri sau de sefii care va cer mereu mai mult. As vrea sa-l cunosc si eu pe patronul acela care ar avea curaj sa-si indrume salariatii catre acest blog. Nu o va face nimeni pentru ca nu vor ca voi sa aveti venituri mari sau sa va piarda desi majoritatea sustin ca va gasesc imediat inlocuitori.

E mai simplu pentru ei sa va mentina cu veniturile actuale decat sa gaseasca altii pe care sa-i instruiasca pentru a-i pierde iar. Asa ca daca din intamplare ati ajuns aici am convingerea ca veti dori sa aflati amanunte si veti incerca la randul vostru sa va asigurati o sursa suplimentara de venit.

In mod sigur, prima si cea mai mare problema care deja va framanta este cum sa reusesc eu care nu am firma, nu am nimic de vandut, nici bani multi de investit sa imi creez un site care sa imi aduca profit, sa mai las si serviciul in schimbul acestei oferte care pare incredibila.

Stiu ca mai toti am fost inselati in asteptarile noastre si pare greu de crezut. Dar ceea ce va prezint aici e adevar. Mie mi-au trebuit cateva luni sa pot intelege sistemul, sa pot pricepe care minte si care vrea doar sa traga singur foloase de pe urma mea. Acum am reusit si vreau ca ceilalti sa nu pateasca la fel.

Au fost persoane care mi-au spus ca ar fi mai bine sa nu scriu despre asta ci sa-mi vad doar de treaba. Am considerat ca daca nu o voi face eu o va face altul si oricum adevarul se va afla. Asa cel putin ma voi putea mandri ca sunt unul din cei care au avut curajul sa isi exprime punctul de vedere. Si deja ca mine mai sunt si altii care incearca in felul lor sa indrepte lumea in aceasta directie. Este drept ca fiecare o face in felul sau.

De acea voua nu va ramane decat sa vedeti ofertele si sa luati ce apreciati ca va trebuie pentru a avea o viata mai buna. Dar pentru a putea percepe mai bine va trebui sa stiti ca internetul este cea mai profitabila afacere din lume si continua sa se dezvolte in fiecare an. Numai in 2006 veniturile au fost de 180 de miliarde si se prevede ca anul 2007 sa ajunga la peste 250 de miliarde de dolari.

Cum este posibil si in ce au constat aceste venituri va veti intreba.
Simplu, din vanzarea de informatii si din trafic. Dar tot voi veti spune ca nu sunteti informati si ca nu stiti ce sa vindeti. Am sa va explic cum sta treaba. O data intrati in acest circuit veti fi pur si simplu bombardati cu informatii astfel incat va trebui sa faceti o foarte importanta alegere in ceea ce veti oferi la randul vostru celorlalti. Aceasta este cea mai grea parte la care va trebui sa faceti fata. Pentru ca de rest totul este foarte simplu.

Acum am sa va prezint pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a intra in aceasta lume. Veti fi nevoiti sa va dezvoltati cunostintele de limba engleza pe care majoritatea dintre voi deja le detineti dar chiar cei care nu stiu prea mult pot invata foarte usor.

Timpul necesar invatarii acestor lucruri ar fi de 60 de zile. Iar investitia va fi aproape de 0 lei, da, poate fi 0 lei, in functie de cum veti fi de receptivi si de ceea ce veti dori sa faceti mai departe. Oricum ar fi, nu va depasi 100 de dolari si veti avea afacerea personala.

Veti spune ca totusi nu stiti nimic despre html, ca nu stiti nimic despre marketing si multe altele. Ei bine, aici este partea cea mai frumoasa a lucrurilor. Nimeni nu va obliga sa stiti html ca sa creati un site sau un blog in ziua de azi.

Totul va este oferit pe tava, totul este automatizat. Si chiar foarte simplu. Veti avea posibilitatea sa invatati si html prin cursuri gratuite online. In doar cateva ore veti sti sa creati o pagina web in html, avand aceste cursuri in fata.

Poate va intrebati cum e posibil si daca spun adevarul. Am sa va spun ca acum cateva luni am vrut sa postez pe un forum al programatorilor din Romania un anunt care spunea cam asa: Vreti sa stiti mai multe despre SEO Elite? Contactati-ma! Rezultatul a fost ca nu am mai avut acces pe forum. Pentru simplul fapt ca incercam sa deschid ochii lumii.

Nu e mai bine pentru unii sa stie numai ei aceste taine ale internetului si sa incaseze bani frumosi de la altii pe o munca de doi lei? De ce sa beneficieze toata lumea de informatie cand in felul acesta unii pot trai bine din nestiinta altora?

Aveti un site si nu sunteti multumit de profiturile firmei? Nu sunteti multumit de numarul de clienti care va contacteaza in urma vizionarii site-ului vostru? V-ati pus intrebarea pe ce loc se afla in motoarele de cautare? Ce a facut programatorul acela care a creat site-ul pentru a va promova? Aveti idee ce ar trebui sa faceti?

Sunt multe intrebari la care puteti primi raspuns doar urmarind aceasta oferta gratuita. Si am convingerea ca dupa aceste doua luni veti constata ca orice curs de informatica din Romania nu valoreaza nici cat o ceapa degerata pe langa ce veti invata aici.

Veti invata sa traiti online. Veti sti marketing, programare, detalii despre cum sa folositi calculatorul mai eficient, cum sa va focalizati atentia asupra lucrurilor care va intereseaza si cum sa faceti o alegere buna pe viitor. Veti putea sa va alegeti un drum pe care sa mergeti mai departe. In plus veti invata mult mai multe lucruri pe care nu pot sa stau sa le insir din lipsa de timp.

Veti descoperi pe parcurs ca oamenii nostrii de afaceri acuzati de trafic de influenta si multe altele sunt niste gainari, niste copii de mingi cum se spune in comparatie cu cei cu care veti intra in contact pe internet.

Va veti inscrie pe un site pentru a primi informatiile care considerati ca va sunt necesare si imediat veti fi bombardati cu informatii din acelasi domeniu de la ceilalti oameni de afaceri pe listele carora v-ati inscris. Va veti intreba cum e posibil. Aceasta este lumea in care traim si asa trebuie sa ne facem loc.

Veti castiga niste bani mai usor si veti putea trai mai bine. Veti pricepe de ce nu vrea nimeni sa cunoasteti aceste mici secrete desi in final veti vedea ca este o conceptie gresita. Unii oameni pot fi extrem de limitati. Veti descoperi oameni de langa voi care traiesc in felul acesta si de ce unii isi permit masini luxoase si concedii in insule.

De acum totul depinde de voi. De vointa si puterea de a invata si de dorinta de a trai altfel. In functie de aceste lucruri vor aparea si rezultatele voastre. In aceeasi masura vor fi si veniturile si multumirea voastra. Vreti sa ramaneti o viata la patron sau vreti sa fiti independenti? Nimeni nu va oblige sa luati acum o decizie dar cel putin aveti de unde alege pe parcurs.

V-ati pus problema ce ati face daca maine ati ramane fara acel venit de care dispuneti acum? Ar putea fi pentru multi o solutie si o scapare. Sunt convins ca v-ar prinde bine un ban in plus castigat in numai 2-3 ore de munca pe zi.

Voi tine acest blog online atata timp cat vor fi oameni interesati si vor deschide acasta pagina. Si sunt sigur ca vor fi multi. In curand voi posta alta pagina in care sa isi spuna fiecare parerea despre acest blog. Numai asa vom putea indrepta greseli si merge mai departe.

Stiu ca imi voi face cu aceasta ocazie multi dusmani. Multi programatori vor pierde comenzi si bani frumosi pe care ii incasau fara sa transpire prea mult. Dar ca intotdeauna, se vor gasi modalitati de a-si reface bugetele, punand capul la munca.

Am sa mai spun doar cateva cuvinte aici. Pentru cei care au scris o carte interesanta sau au realizat un soft, le pot oferi sprijin sa il promoveze la cel mai inalt nivel si sa realizeze cele mai bune venituri de pe urma muncii lor. Sunt multi romani care au produs softuri si nu stiu sau nu au timp sa le promoveze. Ii pot ajuta. Trebuie doar sa se arate interesati.

Am convingerea ca si pentru unii dintre ei aceste cursuri ar putea fi o lectie de viata. Si mai mult decat atat, ei ar avea posibilitatea sa descopere ultimele noutati in materie de soft, vor descoperi poate programe cu care sa realizeze programe noi si acest lucru nu poate fi decat profitabil intr-un final.

Dar sa ne intoarcem la telul nostru de aici si sa descoperim pasii pe care ii avem de facut. Inainte de toate, sa retineti ca prima lege nescrisa a internetului, sa va uitati jos de tot pe pagina ca sa cititi termenii si conditiile atunci cand vreti sa dati adresa cuiva sau va ofera cineva ceva gratuit. Acolo veti descoperi daca sunt impuse si reguli si conditii.

In majoritate, oamenii de afaceri din lumea internetului va ofera produse pe care aveti dreptul sa le folositi atata timp cat acceptati sa primiti mesaje din partea lor. Veti spune si veti constata ca se umple foarte repede casuta de e-mail. Dar nu va obliga nimeni sa le si cititi ci doar sa le primiti. Puteti face doar o selectie a ceea ce va intereseaza.

DECI:

1. incepi sa primesti informatiile de care ai nevoie si pentru aceasta iti introduci datele cerute in locul indicat pentru ca vei primi pe adresa ta de e-mail informatiile necesare desfasurarii unei activitati viitoare.

2. vei invata sa alegi informatiile de care ai nevoie pentru construirea site-ului si nu te vei aventura sa dai banii pe tot felul de oferte pe care le vei primi. Exista programe pe care le poti folosi fara a plati bani. Sunt asa numitele freeware. Dar cele mai bune freeware sunt oferite cel mai rar, asa ca voi veti cauta sa fiti receptivi la tot ce vedeti nou.

3. vei invata sa folosesti programele care-ti vor fi oferite pentru ca tot ce descoperi iti va fi de folos. In felul acesta, timpul petrecut in fata calculatorului va fi productiv.

4. vei intelege la un moment dat ca fiecare oferta are rolul ei si e bine sa nu o refuzi pentru ca doar astfel vei acumula cunostintele necesare. In timp vei invata sa selectezi.

5. printre ofertele primite vor fi softuri care va vor ajuta la construitrea site-ului sau a blogului vostru si carti interesante care isi au rolul lor in a va informa la fel ca si micile filme cu un puternic impact asupra celui care le vizioneaza si care da in prima instanta impresia unei tehnologii foarte avansate si a unor sume mari investite si care se realizeaza de fapt cu sume foarte mici, uneori chiar fara investitii.

6. daca nu vei fi preocupat doar de a aduna informatii, in timp vei intelege ca deja ai ce vinde, pasul urmator este sa pui pe hartie, in cazul de fata pe notepad sau pe o pagina de word ideile care-ti circula prin cap. Vei descoperi ca office-ul mai are si alte aplicatii decat ai stiut pana acum si le vei gasi pe toate la locul lor, acasa la Microsoft dar este posibil sa descoperi aceste utilitati in alta parte.

7. avand clar scris totul, va fi usor sa deschideti un program care va convine sa construiti un site sau un blog si sa dati apoi copy si paste textului. Apoi totul vine de la sine daca ati ales programul corect. In cateva minute veti constata ca ati creat singuri un site sau un blog si veti dori sa mai faceti unul. In ceea ce priveste blogurile sunt si in limba romana site-uri pe care puteti crea online. Dar acelea sunt pentru a invata sau a va distra in timp ce creatia voastra are ca scop o afacere online. Nu pot si nu trebuie sa fac aici reclama gratuita nici unui site asa incat nu voi mentiona nume.

8. nu va ramane decat sa va alegeti un domeniu si un hosting acceptabil pentru scopul propus si sa cautati modalitatile de plata cele mai bune si mai sigure pentru a incasa banii proveniti din vanzarile realizate.

9. dati afacerilor voastre credibilitate si veti avea prosperitate chiar si numai din banii pe care ii veti incasa pentru traficul pe internet si de la afiliati. In timp ce veti acumula cunostintele necesare veti sti singuri foarte bine cum sa procedati, fiecare om are modul sau de a gandi si vedea in perspectiva.

10. urmariti cu atentie mesajele de la mine pentru ca ele va
vor arata calea si multe din secretele pe care ceilalti nu vi le
vor spune. Va voi pune in contact doar cu cei mai buni.

Va voi oferi sprijinul si voi cauta sa fiu mereu aproape de voi, va voi da indicatiile in plus de care veti avea nevoie pe parcurs pentru a putea realize ceva. Si va rog sa ma credeti, voi fi mandru sa stiu ca am putut sa ofer ajutor unui om care vrea sa invete ceva, care cauta un trai mai bun si se straduie pentru a realiza asta.

Mi-ar fi usor sa spun mergi la pagina cutare, ai acolo un site gratuit sau realizat pe cativa dolari. Dar nu asta vreau. Voi trebuie sa invatati si puteti. Doar asa veti fi stapani pe situatie si pe cunostintele acumulate.

Oricand aveti nelamuriri reveniti pe aceasta pagina si recititi cu atentie totul. In plus, va ofer adresa mea personala de e-mail si numarul de telefon la care voi putea fi gasit in zilele lucratoare intre orele 09.00 si 19.00 pentru lamuriri iar sambata intre 10.00 si 13.00. Va rog nu deranjati in plus. Multumesc anticipat.

Sper ca numele, numarul de telefon si adresa de e-mail sa va dea curajul sa pasiti mai departe, mai ales ca eu nu sunt in fata voastra ca altii pentru a va cere bani pentru informatii. In plus, in acest fel sunt la dispozitia tuturor celor care ar avea curajul sa spuna ca profit de pe urma acestor lectii de viata pe care le ofer gratuit. Ii invit si pe ei sa urmeze aceste cursuri si sa se convinga cine profita in final.

Daca sunteti interesati si v-am convins, dati-mi un e-mail si veti primi informatiile solicitate in cel mai scurt timp posibil. Oferiti tinerilor peste 18 ani si prietenilor linkul acestui blog ca pe un cadou. Intr-o zi s-ar putea sa va multumeasca.

Va urez bafta!

Teodor Bita


*Nota

Acest blog a fost scris in intentia de a oferi informatii si suport tehnic celor care vor sa invete, in speranta ca tinerii care stiu cate ceva despre calculatoare si internet vor folosi aceste date in scopuri productive si legale pentru a-si creste nivelul de pregatire si a-si asigura un venit pe masura posibilitatilor si cunostintelor lor, reducand in felul acesta numarul eventualelor infractiuni.

Orice pasaj poate fi copiat si reprodus numai in forma actuala fara alte completari de natura a schimba sensul prezentat in blog. De asemenea, solicit celor care ar avea astfel de intentii, sa faca intotdeaua referire la acest blog Pentru orice reclamatii sunt la dispozitia celor care le sesizeaza.

teodorfedoca@yahoo.com
tel: 0728 378 930
repet: zilnic intre orele 09.00 si 19.00
sambata intre orele 10.00 si 13.00
nu deranjati mai mult
Multumesc pentru intelegere!